Amequ Balancer er et koncentreret, effektivt og bredspektret produkt i pulverform, skabt til at understøtte hestens tarmfunktion. Kan bruges til heste der har følsom fordøjelse eller behov for udrensning.

Anvendelse:
Brug den fx

  • til understøttelse af optimal fordøjelse
  • til udrensning
  • ved indtagelse af uønskede stoffer/planter eller dårligt grovfoder
  • ved foderskift
  • ved overgang fra græs til grovfoder
  • i forbindelse med indgræsning eller indtagelse af for meget græs
  • ved ømme hove
  • før og efter tildeling af ormekur
  • før og under stressede situationer som fx transport/stævne
  • ved skift af grovfoder/wrapballe

Langt de fleste tilfælde af følsom fordøjelse skyldes ubalancer i hestens stortarm, hvor tarmens mikroorganismer kommer ud af balance. Mikroorganismerne trives bedst i et stabilt og fiberholdigt miljø, og selv et lille fald i tarmens pH-værdi kan bevirke at mikroorganismerne dør. Når mikroorganismerne dør, frigives en lang række toksiner eller giftstoffer som irriterer tarmvæggen og kan gøre den utæt.
Amequ Balancer indeholder bl.a. præbiotika, som giver næring til de gode tarmbakterier, og Mycofix som hjælper med at fjerne uønskede toksiner og giftstoffer. Derudover har Balancer også et højt indhold af tang, som bidrager med naturlige vitaminer og mineraler.

Amequ Balancer er baseret på:

Mycofix – Udrensende:
Benyttes til at binde uønskede stoffer, så de kommer ud med gødningen, i stedet for over i blodbanen. Indeholder planter og alger, som understøtter optimal leverfunktion og immunsystem. 

Tang – Understøtter næringsoptaget:
Høj andel omega-3 fedtsyrer, aminosyrer og naturlige vitaminer og mineraler, til at understøtte næringsoptaget. Omega-3 fedtsyrer er kendt for at have en anti-inflammatorisk effekt.

Digestarom – Øger næringsoptaget:

Unikt mix af inulin og essentielle olier, som understøtter fordøjelsen. Forsøg på heste har vist, at Digestarom øger fordøjeligheden af flere næringstoffer, og understøtter en hurtigere regenerering af tarmens slimhinder, samt kan give hesten et lavere kolesteroltal.

Vægt N/A
Foderanvisning:

10 g pr. 100 kg hest

Kan anvendes som kur til ønsket effekt er opnået, eller forebyggende til fordøjelsen i forbindelse med flytning, stævner m.m.
Kur: Ved opstart gives 3 x dosering den første uge, 2 x dosering den anden uge og herefter normal dosering.

Gives sammen med hestens almindelige foder. Kan med fordel også blandes i lidt Amequ MetaMash

OBS: Balancer kan ikke erstatte dyrlægen

Sammensætning:

Mycofix, tang, Digestarom Pep 1000

Analytiske bestanddele:

Råprotein 10,6 %
Råfiber 6,5 %
Fedt 2,6 %
Råaske 41 %

Holdbarhed og opbevaring:

12 mdr. fra produktionsdato. Opbevares tætsluttet, tørt, køligt og ikke i direkte sollys

Digestarom:

Det er et naturligt præparat, som tilfører produkterne præbiotika og antioxidanter. Produktet er baseret på et unikt miks af inulin og essentielle olier, som understøtter hestens fordøjelse.

Fordele:

Understøtter fordøjelsen
Understøtter næringsoptaget
Understøtter hurtigere regenerering af tarmens slimhinder
Kan give hesten et lavere kolesteroltal

Testet på heste
I forsøg udført på heste, hvor man har tilsat Digestarom til den daglige fodring, har man målt markant øget optag af makromineraler, sammenlignet med heste, som ikke fik tildelt Digestarom.
Fordøjeligheden af protein, calcium, fosfor, magnesium og fibre øges også ved tildeling af Digestarom, samt generelt ses en højere fordøjelighed af næringsstoffer og understøttelse af en hurtigere regenerering af tarmens slimhinder,
Studiet blev gennemført ved måling af både afførings- og blodprøver.

De heste, som blev tildelt Digestarom, havde desuden et lavere indhold af kolesterol i blodet end heste, som ikke fik tilskuddet.

Med baggrund i disse positive egenskaber har vi valgt at tilføje Digestarom til mange af vores produkter – for at øge fordøjelsen og optagelsen af de næringsstoffer, vi ønsker at tildele hesten.