Nordic Grow Lite Musli, er en strukturfyldt müsli som er sammensat specifikt til nøjsomme avlshopper og nøjsomme heste i vækst, der ikke tåler store mængder sukker, stivelse og energi. Her får du en müsli af høj kvalitet, som indeholder alle de næringsstoffer, der er nødvendige for at understøtte sund udvikling og et jævnt vækstmønster.

Et fulddækkende müslifoder, som sammen med stråfoder dækker det daglige behov for vitaminer, mineraler, proteiner og omega-3 fedtsyrer.

Fordele

Yderst velsmagende müsliblanding
Sammensat specielt til nøjsomme avlshopper, føl og plage
Fulddækkende sammen med hestens stråfoder
Tilsat organiske mineraler, naturlige vitaminer, proteiner og omega-3 fedtsyrer
Høj på antioxidanter
Beskytter og optimerer mave- tarmsystemet hos hoppe og føl
Medvirker til optimal knoglesundhed

Særlig sammensætning

Nordic Grow Lite Müsli er sammensat specielt til nøjsomme avlshopper og nøjsomme heste i vækst.

Mineraler
Foderet har et højt indhold af mineraler, der er sammensat i de rigtige forhold til drægtige hopper og heste i vækst, som fodres med gennemsnitligt dansk stråfoder.

Vitaminer
Drægtige hopper og heste i vækst har et øget behov for A, E og D-vitamin, derfor har vi i Nordic Grow Lite Müsli fokus på dette, ved bl.a. tilsætning af råvarer med et højt indhold af disse vitaminer.

Selvom heste selv danner C-vitamin, er der mange tilfælde, hvor heste kan få C-vitaminmangel. For eksempel danner føl ikke tilstrækkeligt med C-vitamin før fravænning, og derfor er de i starten helt afhængige af hoppen for deres tildeling af C-vitaminer. Hvis hoppen mangler, vil føllet være i underskud, og da C-vitamin er afgørende for bl.a. skeletudvikling, kan dette have en alvorlig indvirkning på føllet. I Nordic Grow Lite Müsli har vi tilsat solbær som har et ekstremt højt indhold af C-vitaminer (dobbelt så meget som i f.eks. appelsin)

Derudover har vi tilsat græskarkerner som har et højt indhold af bl.a. beta-karoten, hvilket er et forstadie til A-vitamin. Beta-karoten medvirker til at sikre optimal fosterudvikling og er desuden afgørende for opretholdelse af drægtigheden. Beta-karoten øger også indholdet af A-vitamin i hoppens mælk, hvilket medvirker til at optimere føllets immunforsvar.

Proteiner
Drægtige hopper i den sidste del af drægtigheden, samt heste i vækst, har et øget protein-behov. Nordic Grow Lite Müsli indeholder lettilgængelige proteiner, der sikrer en konstant tildeling af talrige aminosyrer, som understøtter væksten af ​​sundt væv.

Fedt og fibre
Drægtige hopper og heste i vækst har et øget kaloriebehov, som i Nordic Grow Lite Müsli tilgodeses ved tildeling af små mængder fedt og store mængder fibre. Undersøgelser viser bl.a. at hopper fodret med et fedt- og fiberbaseret foder, har en øget mængde linolsyre og immunglobuliner i råmælken sammenlignet med hopper som får dækket deres kaloriebehov via stivelse og sukker. Linolsyre er en omega-6 fedtsyre, der er en forløber for prostaglandiner. Prostaglandiner er fedtbaserede molekyler, der er involveret i vævsreparation. De virker beskyttende på hestens slimhinder i maven. Da føl er tilbøjelige til at udvikle skader på slimhinden i maven kan mælk, der er højere i linolsyre, have en beskyttende effekt på slimhinderne.

Omega-3 fedtsyrer
Nordic Grow Lite er tilsat omega-3 fedtsyrer i form af hørfrø. Når den drægtige hoppe indtager omega-3 fedtsyrer, er det påvist at det ændrer mælkefedtsyresammensætningen, og det menes bl.a. at give føllene en stærkere immunstatus end føl der ikke har fået omega-3 via mælken. Omega-3-fedtsyrer spiller desuden en væsentlig rolle i føllets vækst, udvikling og generelle sundhed. Der ses bl.a. en positiv effekt på hukommelse, kognition og knoglemetabolisme hos ungheste af hopper suppleret med omega-3 under drægtighed og diegivning.

Oxidativt stress
De metaboliske krav til reproduktion, specifikt sen drægtighed, foling og diegivning, kan udløse et opsving i oxidativt stress hos hopper. For at mindske eller stoppe denne oxidationsproces, har vi tilsat oreganoolie, solbær, græskarkerner, rødbede og naturligt E-vitamin, som alle bidrager med store mængder antioxidanter.

Knoglesundhed
Optimal knoglesundhed er vigtig for heste i vækst. Nordic Grow Lite Müsli er tilsat naturlige kilder til både kalk og kisel som fremmer korrekt knogleudvikling hos både foster, føl og plag i vækst.

Mave- tarmsundhed
Sundhedsstatus hos både hoppe og føl er afhængig af optimal mave- tarmsundhed. Vi har derfor tilsat både olier, urter, frø, kerner, bær, frugt, alger og rodfrugter som medvirker til at beskytte og optimere hele mave- tarmsystemet hos hoppe, føl og unghest. Optimal tarmsundhed = optimalt immunforsvar, hvilket vi mener er alfa og omega for en sund start på et langt og godt hesteliv.

100% RawFood = høj optagelighed

Råvarerne i Nordic Lite Müsli er nøje udvalgte og så lidt forarbejdede som muligt. Alt er 100% RawFood hvilket betyder at ingen råvarer er opvarmet mere end 42 grader. Opvarmning ændrer den kemiske sammensætning af råvarerne, og derved nedsættes den næringsmæssige værdi.

Duft og smag i top

Den nænsomme behandling af råvarerne betyder, at ikke kun næringsstofferne er bevaret, men også de mange naturlige duft- og smagsstoffer.

Opbevaring og holdbarhed: 

Da Nordic Horse produkterne er 100% naturlige og uden tilsætningsstoffer, er den korrekte opbevaring vigtig for holdbarheden. Nordic Grow Lite Müsli bør opbevares tørt, køligt og ikke i direkte sollys – gerne i en lukket beholder.

Undgå helst at foderet har en lang liggetid i stalden inden det anvendes.

Da dette er et 100% rent naturprodukt, kan de analytiske bestanddele variere fra gang til gang.

Vægt 15 kg
Fodervejledning:

Drægtig hoppe (8.-11. mdr.): 110g/100 kg hest pr dag
Diegivende hoppe: 125g/100 kg hest pr dag
Føl 6-12 mdr: 75g/100 kg (forventet voksenvægt) pr dag
Åring 1-2 år: 100g/100 kg (forventet voksenvægt) pr dag
Plag 2-3 år: 125g/100 kg (forventet voksenvægt) pr dag

Føl på 1-3 mdr må smage/spise lidt med hos hoppen.
Føl på 3-6 mdr kan tilbydes adgang til Grow Lite Müsli – max 35g pr 100 kg udvokset vægt.

Drægtige hopper i 1.-2. trimester kan i denne periode fortsætte på deres normale foder, eller man kan sætte dem på Nordic Grow Lite: 100g/100 kg hest pr dag.

Sammensætning:

Hørfrøkager
Roesnitter
Timote
Æble
Algekalk
Alpehø
Esparsette
Rødbede
Kisel
Mynte
Salt
Solbær
Græskarkerner
Anis
Fennikel

Analytiske bestanddele pr kg:

Råprotein 14,3 %
Træstof 15,7 %
Råfedt 4,8 %
Calcium 5,37 %
Natrium 0,43 %
Fosfor 2,43 %
Magnesium 0,31 %
Lysin 0,81 %
Sukker 9,6 %
Stivelse 5,7 %
Energi 0,76 FE

Ernæringsfysiologiske tilsætningsstoffer pr kg:

Vitamin A (3a772a) 12.000 IE
Vitamin D3 (3a671) 6.000 IE
Vitamin E (3a700) 2.000 mg
Vitamin B1 (3a821) 50 mg
Vitamin B2 (3a825i) 12 mg
Vitamin B6 (3a831) 30 mg
Vitamin B12 250 mcg
Folinsyre (3a316) 25.000 mcg

Sporstoffer pr kg:

Zink (3b606) 900 mg
Kobber (3b406) 220 mg
Kobolt-carbonat (3b304) 0,20 mg
Selen (3b801) 2,8 mg