Nordic Grow Musli, er en strukturfyldt müsli som er sammensat specifikt til avlshopper og heste i vækst. Her får du en müsli af høj kvalitet, som indeholder alle de næringsstoffer, der er nødvendige for at understøtte sund udvikling og et jævnt vækstmønster.

Fordele

✔️ Yderst velsmagende müsliblanding
✔️ Sammensat specielt til avlshopper, føl og plage
✔️ Fulddækkende sammen med hestens stråfoder
✔️ Tilsat organiske mineraler, naturlige vitaminer, proteiner og omega-3 fedtsyrer
✔️ Høj på antioxidanter
✔️ Beskytter og optimerer mave- tarmsystemet hos hoppe og føl
✔️ Medvirker til optimal knoglesundhed

Særlig sammensætning

Nordic Grow Müsli er sammensat specielt til avlshopper og heste i vækst.

Mineraler
Foderet har et højt indhold af mineraler, der er sammensat i de rigtige forhold til drægtige hopper og heste i vækst, som fodres med gennemsnitligt dansk stråfoder.

Vitaminer
Drægtige hopper og heste i vækst har et øget behov for A, E og D-vitamin, derfor har vi i Nordic Grow Müsli fokus på dette, ved bl.a. tilsætning af råvarer med et højt indhold af disse vitaminer.

Selvom heste selv danner C-vitamin, er der mange tilfælde, hvor heste kan få C-vitaminmangel. For eksempel danner føl ikke tilstrækkeligt med C-vitamin før fravænning, og derfor er de i starten helt afhængige af hoppen for deres tildeling af C-vitaminer. Hvis hoppen mangler, vil føllet være i underskud, og da C-vitamin er afgørende for bl.a. skeletudvikling, kan dette have en alvorlig indvirkning på føllet. I Nordic Grow Müsli har vi tilsat solbær som har et ekstremt højt indhold af C-vitaminer (dobbelt så meget som i f.eks. appelsin)

Derudover har vi tilsat græskarkerner som har et højt indhold af bl.a. beta-karoten, hvilket er et forstadie til A-vitamin. Beta-karoten medvirker til at sikre optimal fosterudvikling og er desuden afgørende for opretholdelse af drægtigheden. Beta-karoten øger også indholdet af A-vitamin i hoppens mælk, hvilket medvirker til at optimere føllets immunforsvar.

Proteiner
Drægtige hopper i den sidste del af drægtigheden, samt heste i vækst, har et øget protein-behov. Nordic Grow Müsli indeholder lettilgængelige proteiner, der sikrer en konstant tildeling af talrige aminosyrer, som understøtter væksten af ​​sundt væv.

Fedt og fibre
Drægtige hopper og heste i vækst har et øget kaloriebehov, som i Nordic Grow Müsli tilgodeses ved tildeling af fedt og fibre. Undersøgelser viser bl.a. at hopper fodret med et fedt- og fiberbaseret foder, har en øget mængde linolsyre og immunglobuliner i råmælken sammenlignet med hopper som får dækket deres kaloriebehov via stivelse og sukker. Linolsyre er en omega-6 fedtsyre, der er en forløber for prostaglandiner. Prostaglandiner er fedtbaserede molekyler, der er involveret i vævsreparation. De virker beskyttende på hestens slimhinder i maven. Da føl er tilbøjelige til at udvikle skader på slimhinden i maven kan mælk, der er højere i linolsyre, have en beskyttende effekt på slimhinderne.

Omega-3 fedtsyrer
Nordic Grow er tilsat omega-3 fedtsyrer i form af hørfrø. Når den drægtige hoppe indtager omega-3 fedtsyrer, er det påvist at det ændrer mælkefedtsyresammensætningen, og det menes bl.a. at give føllene en stærkere immunstatus end føl der ikke har fået omega-3 via mælken. Omega-3-fedtsyrer spiller desuden en væsentlig rolle i føllets vækst, udvikling og generelle sundhed. Der ses bl.a. en positiv effekt på hukommelse, kognition og knoglemetabolisme hos ungheste af hopper suppleret med omega-3 under drægtighed og diegivning.

Oxidativt stress
De metaboliske krav til reproduktion, specifikt sen drægtighed, foling og diegivning, kan udløse et opsving i oxidativt stress hos hopper. For at mindske eller stoppe denne oxidationsproces, har vi tilsat oreganoolie, solbær, græskarkerner, rødbede og naturligt E-vitamin, som alle bidrager med store mængder antioxidanter.

Knoglesundhed
Optimal knoglesundhed er vigtig for heste i vækst. Nordic Grow Müsli er tilsat naturlige kilder til både kalk og kisel som fremmer korrekt knogleudvikling hos både foster, føl og plag i vækst.

Mave- tarmsundhed
Sundhedsstatus hos både hoppe og føl er afhængig af optimal mave- tarmsundhed. Vi har derfor tilsat både olier, urter, frø, kerner, bær, frugt, alger og rodfrugter som medvirker til at beskytte og optimere hele mave- tarmsystemet hos hoppe, føl og unghest. Derudover har foderet en stor diversitet af græsser og urter, som fremmer en god fordøjelse og en sund tarmflora. Optimal tarmsundhed = optimalt immunforsvar, hvilket vi mener er alfa og omega for en sund start på et langt og godt hesteliv.

100% RawFood = høj optagelighed

Råvarerne i Nordic Müsli er nøje udvalgte og så lidt forarbejdede som muligt. Alt er 100% RawFood hvilket betyder at ingen råvarer er opvarmet mere end 42 grader. Opvarmning ændrer den kemiske sammensætning af råvarerne, og derved nedsættes den næringsmæssige værdi.

Duft og smag i top

Den nænsomme behandling af råvarerne betyder, at ikke kun næringsstofferne er bevaret, men også de mange naturlige duft- og smagsstoffer.

Opbevaring og holdbarhed: 

Da Nordic Horse produkterne er 100% naturlige og uden tilsætningsstoffer, er den korrekte opbevaring vigtig for holdbarheden. Nordic Grow Müsli bør opbevares tørt, køligt og ikke i direkte sollys – gerne i en lukket beholder.

Undgå helst at foderet har en lang liggetid i stalden inden det anvendes.

Da dette er et 100% rent naturprodukt, kan de analytiske bestanddele variere fra gang til gang.

Vægt 15 kg
Foderanvisning:

Drægtig hoppe (8.-11. mdr.): 200g/100 kg hest pr dag
Diegivende hoppe: 250g/100 kg hest pr dag
Føl 6-12 mdr: 125g/100 kg (forventet voksenvægt) pr dag
Åring 1-2 år: 200g/100 kg (forventet voksenvægt) pr dag
Plag 2-3 år: 250g/100 kg (forventet voksenvægt) pr dag

Føl på 1-3 mdr må smage/spise lidt med hos hoppen.
Føl på 3-6 mdr kan tilbydes adgang til Grow Müsli – max 65g pr 100 kg udvokset vægt.

Drægtige hopper i 1.-2. trimester kan i denne periode fortsætte på deres normale foder, eller man kan sætte dem på Nordic Grow Müsli: 175g/100 kg hest pr dag.

Sammensætning:

Alpehø
Risklid
Hørfrøkager
Æble
Esparsette
Timote
Rødbede
Algekalk
Kisel
Mynte
Salt
Solbær
Græskarkerner
Anis
Fennikel

Analytiske bestanddele pr kg.:

Råprotein 15,4 %
Træstof 13,9 %
Råfedt 10,3 %
Calcium 2,86 %
Natrium 0,38 %
Fosfor 0,78 %
Magnesium 0,32 %
Lysin 0,64 %
Sukker 6,8 %
Stivelse 8,6 %
Energi 1,07 FE

Ernæringsfysiologiske tilsætningsstoffer pr kg.:

Vitamin A (3a772a) 11.000 IE
Vitamin D3 (3a671) 3.000 IE
Vitamin E (3a700) 1.000 mg
Vitamin B1 (3a821) 25 mg
Vitamin B2 (3a825i) 6 mg
Vitamin B6 (3a831) 15 mg
Vitamin B12 125 mcg
Folinsyre (3a316) 12.500 mcg

Sporstoffer pr kg.:

Zink (3b606) 450 mg
Kobber (3b406) 110 mg
Kobolt-carbonat (3b304) 0,10 mg
Selen (3b801) 1,4 mg

Opbevaring og holdbarhed:

Da Nordic Horse produkterne er 100% naturlige og uden tilsætningsstoffer, er den korrekte opbevaring vigtig for holdbarheden. Nordic Grow Müsli bør opbevares tørt, køligt og ikke i direkte sollys – gerne i en lukket beholder.

Undgå helst at foderet har en lang liggetid i stalden inden det anvendes.