Nordic Summer Sticks er velsmagende vitaminer/mineraler i praktiske sticks, som gør udfodringen nem når hesten går på sommergræs – kan udfodres fra hånden.

Nordic Summer Sticks er sammensat af råvarer, der sikrer en komplet tildeling af organiske mineraler og naturlige vitaminer – tilpasset heste der går på sommergræs.

Tildelingen af Nordic Summer Sticks kan tilpasses alle heste, unge som gamle, hvis de får tildelt deres foderenheder via sommergræs.

Anvendelse:

  • Komplet vitamin og mineraltilskud, som er tilpasset sommergræsset
  • Praktiske og velsmagende sticks, for nem udfordring på folden
  • Tilsat urter, rodfrugter og spirulina som styrker immunforsvar, stofskifte og fordøjelse
  • Meget lav dosering

Espsarsette er en bælg græs ligesom lucerne, men uden østrogenforstyrrende (phytoøstrogener) stoffer. Den esparsette vi anvender i vores produkter er med under 0,1 % stivelse, og tilfører derfor mange langkædede fibre samt lettilgængelige proteiner, uden at påvirke blodsukkeret betydeligt. Ligeledes indeholder esparsette en større andel kondenserede tanniner, der først og fremmest er kendt for at skabe et ormefjendtligt miljø i tarmen, og hindrer indvoldsparasitter i at formere sig, ligesom tanninerne har evnen til at binde til proteinerne i det øvrige foder, og på denne måde øge tilgængeligheden og optagelsen af aminosyrer derfra.

Esparsetten indeholder naturlige elektrolytter, der især er en fordel henover de varme sommermåneder.

Gulerødder er især rige på beta-carotener (a-vitaminer) hvilket er en af de vigtigste antioxidanter. Disse styrker især huden og bindevævet, og elasticiteten deraf. Ligeledes styrkes slimhinderne, og dets forsvar mod udefrakommende fremmedelegemer, virus, bakterier mm. Gulerodden er også en af de råvarer der er mest basedannende, og er derfor med til at regulere mavesyren og skaber ugunstige forhold for de ”negative” bakterier der er at finde i hestens stortarm.

Beta-carotener har til evne at styrke hestens lever, og især skjoldbruskkirtlen, hvilket derigennem er med til at stabilisere hestens stofskifte.

Rødbede har et højt indhold af kalium, jern og folinsyre samt vitaminer der har et en stærk positiv effekt på hestens immunsystem. Derudover vil det høje indhold af jern, være med til at energien i musklerne stabiliseres.

Urteblanding (anis, kommen, fennikel)

er tilsat Nordic Summer Sticks for først og fremmest at tilføre smagsfremmere til produktet.

Anis er appetitstimulerende og har en beroligende og krampestillende effekt på mave tarmsystemet. De aktive stoffer der er at finde i anis er ligeledes væksedrivende og stabiliserer væskebalancen gennem nyre / blære og er dermed støttende til de heste der lider af stofskifte problemer, der har hormonel påvirkning af væske indtag og deraf øget urinering.

Kommen øger appetitten efter indtag, men har ligeledes egenskaber, der menes at øge tarmens evne til at regulere væske. Samtidig er kommen også med til, grundet bitterstofferne, at bevirke et ormefjendtligt miljø.

Fennikel indeholder antiseptiske og vanddrivende egenskaber, og indeholder ligeledes æteriske olier, der nedsætter oppustethed i mave tarm systemet, foresaget af fejlgæringer. Fennikels antibakterielle virkning skaber et godt forsvar mod uønskede bakterier.

Hyben er i forbindelse med fordøjelsen, kendetegnet ved, at forstærke fedtnedbrydningen i lever og muskler og bevirker, at uønskede fedtdepoter, især over nakke, skulder og halerod, fremmes i deres nedbrydning.

Derudover indeholder hyben naturligt betacarotener, mineraler og er en af de råvarer med det højeste indhold af c-vitaminer der alle er med til at styrke hestens immunforsvar, og skabe mindre reaktioner ved allergisk respons.

Brune hørfrø og hørfrøolien derfra indeholder først og fremmest også en masse langkædede fibre, til fordel for fordøjelsen, ligesom indholdet af sunde omega 3 fedtsyrer og calcium er højt.

Lima havsalt er fri for blegemidler, antiklumpningsmidler samt tørremidler. Havsalt er mere raffineret sammenlignet med kemisk fremstillet NaCl (bordsalt) og indeholder kemiske forbindelser der er til fordel for hestens sundhed.  Lima havsalt har en basisk effekt, og ligesom ved esparsette, eliminerer de skadelige elementer og har en positiv effekt, allerede i munden og mavesækkens slimhinde, ligesom det har vist sig, at Lima havsalt regulerer blodsukkerniveauet.

Komponenter i solsikkekerner nedsætter dannelsen af mavesyre samtidig har det høje indhold af E-vitamin en modvirkning på skader fra frie radikaler, der ligeledes nedsætter følgevirkninger efter stofskifte og hormon ubalancer hos hesten. Samtidig har heste med disse problemer, et øget behov for b vitaminer (især pantotensyre) samt jern og mangan der er at finde i store mængder i solsikkekerner

Spirulina er en ferskvandsplante der er kendt for sin komplekse næringsindhold. Især er indholdet rigt på magnesium, jern, kobber og mangan. Kort bidrager spirulinas særlige sammensætning til sundere pels og hove, ligesom indholdet øger tilgængligheden af vitale stoffer, og styrker især immunsystemet samt hestens indre processer.

Brændenælde er især rig på silicium der øger modstandsdygtigheden overfor uønskede bakterier, samtidig med at styrke både hud, hår og hove. Brændenælde indeholder næringsstoffer der styrker immunsystemet og ses effektivt i forbindelse med led og sene-problemer.

Mineralsammensætningen i brændenælder virker stærkt basisk, hvilket påvirker syre-base balancen i kroppen positivt, og er vanddrivende samt antiinflammatorisk og især ved at skabe ugunstige forhold for svampe sporer / dannelser.

Brændenælder styrker immunforsvaret, især i forbindelse med akutte overfølsomheder.

Grundet den store andel af kisel, er brændenælder især egnet til hov og pels problemer.

Bemærk venligst: Produktet skal opbevares køligt, tørt og hygiejnisk

Da dette er et 100% rent naturprodukt, kan de analytiske bestanddele variere fra gang til gang.

Vægt N/A
Varianter:

3 kg, 12,5 kg

Foderanvisning:

Hest i vedligehold eller let træning: 5 gram / 100 kg hest dagligt

Drægtige hopper: 10 gram / 100 kg hest dagligt
Diegivende hopper: 10 gram / 100 kg hest dagligt

Føl (6-12 mdr.) 20 gram / 100 kg nuværende vægt dagligt
Ungheste (12 mdr. – 3 år): 10 gram / 100 kg nuværende vægt dagligt

Hestene bør altid have adgang til saltsten henover sommeren samt frisk vand, for at det er muligt at regulere væske og salt-balancen i de varme sommertimer, ligesom det er vigtigt at hestene hele dagen har mulighed for at gå i skygge.

1 pose med 3 kg rækker til 4 måneder, til en hest på 500 kg i vedligehold/let træning.
Dagspris for en 500 kg hest i vedligehold/let træning: 3,57.-

Sammensætning:

Esparsette
Gulerødder
Rødbede
Urteblanding (anis, kommen og fennikel)
Hyben
Hørfrø
Lima havsalt
Solsikkekerner
Hørfrøolie
Vindruekerneolie
Spirulina
Brændenælde

Analytiske bestanddele:

Råprotein 10,6 %
Råfibre 12,1 %
Råaske 12,8 %
Råfedt 7,6 %
Stivelse 3,3 %
Sukker 9,4 %
Calcium 2,3 %
Magnesium 3,15 %
Fosfor 1,1 %
Natrium 0,1 %
Lysin 0,29 %

Sporstoffer pr kg.:

Zink 14.000 mg
Kobber 4.600 mg
Kobolt 8 mg
Jod 100 mg
Selen 45 mg

Ernæringsfysologiske tilsætningsstoffer pr. kg.:

Vitamin A 10.000 IE
Vitamin D3 80.000 IE
Vitamin E 1.500 mg
Vitamin B1 600 mg
Vitamin B2 200 mg
Vitamin B6 500 mg
Vitamin B7 (biotin) 7.500 mcg
Vitamin B12 5.800 mcg